Sista Ronden (Novell)

Svetten droppar, näsan blöder och mjölksyran är nästan outhärdlig. Jason kämpar om titeln ”Svensk Mästare”. Det är sista ronden, Jason rullar under en högerkrok och får in en klockren uppercut som knockar Eric Berg. Han liksom lättar från marken av slaget. Domaren räknar ner, publiken skriker av blodtörst. Han reser sig inte, han rör sig inte alls.

   – Och nya svenska mästaren i tungvikt är, Jason Hill! skriker domaren.

   Eric andas inte, sjukvårdare springer in i ringen och försöker förgäves få liv i honom.

   Det var första gången jag dödade någon tänker Jason och kollar på klockan. Han sitter på ett fik och väntar på sin fru Jennifer. Hon är tio minuter sen. Han var tjugo år när han blev svensk mästare, nu är han tjugofem. Någon knackar han på axeln, det är Jennifer.

   – Hej älskling! Förlåt att jag är sen.

   Jennifer är blond, lång, smal och har fina former. Vackrast i världen tänker Jason.

   – Tjena snygging! Ingen fara, säger Jason.

   – Har du övertalat din storebror än? frågar Jennifer.

   – Nej inte än, men han vet hur mycket pengar det handlar om så jag är säker på att han är redo när det är dags. Alla andra trogna vapendragare är fett taggade, men du vet ju hur brorsan är nuförtiden, säger Jason.

   De planerar ett transportrån och med hjälp av Jasons storebror Robin som jobbar på en bank, kan dom få information om när och var det ska ske. Går allt som det ska så kan det bli upp till tiomiljoner delat på fem.

   – Det här blir det sista, sen flyttar vi till Thailand och lever som kungar, och du slipper det där jävla städjobbet! säger Jason.

   Det var två år sen sist och de pengarna är slut för längesen. Jason har jobbat som indrivare åt lånehajar de senaste åren.

   På morgonen dagen efter ringer det på Jasons mobil, det är Robin.

   – Tjenare broder! Jag har funderat på vad du sa, och jag har bestämt mej för att hjälpa.

   – Fan vad nice! Kom till mej ikväll så går vi igenom allt steg för steg, säger Jason.

   – Vem var det? Frågar Jennifer.

   – Det var Robin, som jag trodde så har han ändrat sej, säger Jason och ler.

   Jennifer tittar på sin mans mörka ögon, bruna hud och svart rakat hår och tänker.

Hoppas allt kommer gå som planerat.

   Nu är det kväll, alla grabbarna är samlade med var sin öl i handen. Robin berättar tid och plats för rånet. Jason ber en av kamraterna att fixa automatvapen och en annan att sno två flyktbilar.

Imorgon är det dags! säger Jason.

   Dagen efter vaknar han tidigt och går igenom planen inom minsta detalj. Sen då har han passionerat sex med sin fru. Senare på eftermiddagen möter han grabbarna och alla är fett taggade. De tar på sig sina rånarluvor, laddar sina vapen och kör mot centrum.

   Värdetransporten är precis i tid på platsen som Robin sagt. De tvärnitar framför den och skjuter några varningsskott i luften, sliter ut de två väktarna och tvingar dem att öppna bakdörrarna. Precis då kommer polisen med tjutande sirener. Jason skjuter mot de två polisbilarna och han lyckas punktera däcken på dem. En polis blir träffad i skallen och dör direkt. En av Jasons kamrater blir också skjuten till döds.

   Under skottlossningen lyckas de lasta över alla pengar i stora sportbagar och kör med gasen i botten därifrån. Några kilometer bort gör de ett bilbyte och kör sedan hem till Jason. Han och Jennifer bor i en villa lite avsides på lantbyggden. Alla skriker av glädje:

   – Vi är rika!!

   Jennifer kommer utspringande och kramar om Jason.

   – Jag visste ni skulle fixa det! säger hon.

   – Har du packat allt? frågar Jason.

   – Jajjemen! svarar hon.

   På flyget mot Thailand säger Jennifer:

   – Du, det är en sak jag vill berätta för dej.

   Jason tittar nyfiket på sin fru och säger:

   – Okej, låt höra.

   – Jag är med barn, säger Jennifer.